• petrescatraian@libranet.de
    link
    fedilink
    arrow-up
    1
    ·
    edit-2
    9 months ago

    @waffle

    Cu toate acestea, ministrul ceh de Externe, Jan Lipavský, a arătat într-un articol publicat pe G4Media în 26 septembrie că ”în Cehia apreciem profund rolul important pe care îl joacă România în susținerea Ucrainei invadate, fie că este vorba de furnizarea de material militar și ajutor umanitar, sau de primirea de refugiați ucraineni”.

    Când o să-și ia Putler bătaie o să i se spargă o venă. Va trebui să pregătim mult popcorn, hehehe

    Edit:

    Guvernul de la Kiev a acceptat toate cererile Bucureștiului în ceea ce privește reglementarea exportului de cereale și oleaginoase ucrainene pe teritoriul României. Ucraina a fost de acord că Romania poate importa cereale doar pe bază de licență. Asta înseamnă că, până nu există un astfel de mecanism de licențiere, România nu va importa cereale ucrainene.

    De asemenea, produsele cerealiere importate din Ucraina, după licențierea exporturilor, vor trebui să fie folosite exclusiv pentru hrana animalelor sau ca materie primă pentru producerea de produse finite, au precizat sursele citate.

    În plus, importurile de produse cerealiere din Ucraina vor fi supuse controalelor ANSVSA la intrarea și la ieșirea din țară.

    Probabil și Simion și Șoșoacă la fel vor trebui să găsească noi motive de outrage popular. Parcă îmi vine să bag acatist la biserică pentru putiniști.