• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    11 months ago

    Punkfoot at 2023-11-03 22:52:47+00:00 ID: k7ptbq7


    Deras hantering av HF är helt rationell. Det är ett minoritetsförbund även i hamnarna, som åker snålskjuts på avtal som Transport har förhandlat villkoren på, och de är ruggigt ivriga att driva frågor till AD som de sedan ofta torskar och urholkar svensk arbetsrätt lite i taget.

    Men jag är hamnarbetare och Transportare, så jag är absolut inte opartisk i frågan.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      ·
      11 months ago

      MasseB at 2023-11-04 01:15:12+00:00 ID: k7qdbpy


      Jag är något bitter över att Hamnarbetarförbundets stridsiver i förlängningen gav Löfven anledning att begränsa strejkrätten. Kommer aldrig förlåta sossarna för att de gjorde begränsningar i både LAS och strejkrätten. Kristersson runkar fortfarande till det där minnet. Aldrig att jag röstar på de där jävla högersossarna igen.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      ·
      11 months ago

      AnvndrnmnArEttGissel at 2023-11-04 10:06:56+00:00 ID: k7rqlac


      Min uppfattning av den knonflikten var att hamnarbetarförbindet aldrig ville åka snålskjuts på transport, men på grund av att de inte fick vara med på förhandlingarna blev de i princip tvingade till det. Rätta mig om jag har fel.

      Kan tillägga att systemet där LO-förbunden och de andra stora fackförbunden i stort sett har monopol på kollektivavtalsförhandlingar i många branscher har sina nackdelar. Till exempel är det alldeles för svårt att starta en ny fackförening om den man har är för mesig eller i värsta fall är i maskopi med arbetsgivaren.