• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    Svenska
    arrow-up
    1
    ·
    10 months ago

    External_Glove_8466 at 2023-11-21 16:20:34+00:00 ID: ka6b6ld


    Okej, så man ska bara fördöma krig om man kan tjäna på det? Om rika länder bedriver krig ska man stötta dem, även om det är moraliskt fel?

    Kriget mot Ukraina läggs upp som ett krig mot nazism, är det någon som tror att vi är nazister för det? Värdelösa argument.

    Bara erkänn, vi stöttat krig när de tjänar oss och fördömer det när vi tjänar på det.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      ·
      10 months ago

      bruhbruhbruh123466 at 2023-11-21 16:28:33+00:00 ID: ka6chm0


      De ända som tror att det är ett krig mot nazismen är pantskallar och ryssar, inte de länder som vi har djupa handelsrelationer och vänskapsrelationer med. Vad nu Ryssland tycker om oss påverkar oss inte, men det som Storbritannien, Frankrike, Tyskland etc tycker om oss gör det, det kan ha enorma och katastrofala effekter.

      Tyvärr är geopolitik djupare än bara vad som är rätt och fel, Sverige måste se ut för sina intressen, inte moralisera. Det är inte och kommer aldrig vara intressant för Sverige vad som försegår borta i Mellanöstern, inte på någon statlig nivå iaf. Sen har vi djupa vänskapsband med USA för den delen.

      Sen så stöttade vi inte heller kriget, vi var inte deltagare och det svenska folket visade det vi tyckte om det hela.

      Jag erkänner absolut att vi inte sätter oss själva i en pissdålig sits internationellt över saker som egentligen inte berör oss. Att stötta gör vi inte alltid, som i Irak exempelvis. När det faktiskt berör Sveriges säkerhet, som Ukraina kriget kommer vi självfallet ha en starkare reaktion.

      Som sagt, geopolitik och internationella relationer handlar inte alltid om vad som är rätt och fel utan om intressen. Det är inte vår uppgift att ta stånd till allt, fördöma och bedöma vad som är rätt och fel. Det är upp till FN som är en korrupt odemokratisk skit organisation så…

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        Svenska
        arrow-up
        1
        ·
        10 months ago

        External_Glove_8466 at 2023-11-21 17:18:59+00:00 ID: ka6krl5


        Frankrike var EMOT kriget och blev ganska så hårt utsatta av USA för det. Tyskland var om jag inte missminner mig också emot det.

        Och där erkänner du det, det handlar om pengar.

        Nu när priserna skenar kanske folk börjar inse att vi kan tjäna massor av pengar genom att samarbeta med Ryssland, ingen kommer sanktionera Sverige för det. Varför inte passa på att tjäna en hacka? Vi kan spela båda sidorna, som Turkiet eller Ungern.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      Svenska
      arrow-up
      1
      ·
      10 months ago

      progrethth at 2023-11-21 17:31:07+00:00 ID: ka6msqb


      Det finns nazister på båda sidor ikriget så hur kan det vara ett krig mot nazism? Wagners hade flera nazister i sin ledning till exmepel. Det finns även nazister i Sverige.