Avainasemassa sen uudessa liiketoimintasuunnitelmissa on ”kuluttajien sitouttaminen” ja muuttuminen ”älykkäiden elämäratkaisujen yhtiöksi”.
Korealaisjätti aikoo päivittää kodinkoneitaan pyörittävän webOS-käyttöjärjestelmän tukemaan ”sisältöä, palveluita ja mainoksia”.
Siis yritys siirtäisi kasvaneet voittonsa kuluttajien eduksi alentamalla hintoja? Tämän kun esittäisi yrityksen omistajille ja toimivalle johdolle, niin saattaisi herättää hilpeyttä.
Niin, yleensä kilpailu laskee hinnan mahdollisimman alhaiseksi. Monella alalla on käytössä malli, jossa jotakin tuotetta myydään nollakatteella tai jopa tappiolla ja voitot tehdään muuta kautta. Esimerkiksi monia pelikonsoleita on myyty vuosia tappiolla. Sama pätee tulostimiin, itse tulostin on puoli-ilmainen mutta musteet tähtitieteellisen kalliita. On täysin mahdollista, että laitevalmistajat siirtyvät etenevissä määrin strategiaan, jossa laitteet saa puoli-ilmaiseksi ja voitot tehdään erilaisilla kuukausimaksuilla ja palveluilla.
Kyllä, näin kilpailu toimii, jos muut telkkarivalmistajat ovat myös kilpailullisia.
Ei, vaan yritys maksimoi voittonsa laskemalla myyntihintaa, joka nostaa myytyä määrää. Mainosten lisääminen mahdollistaa halvemman myyntihinnan, koska televisio tuottaa koko käyttöikänsä valmistajalle rahaa pelkän myyntihetken sijaan. Televisioita voidaan jopa myydä tappiolla, jos elinkaaren aikana mainoksista ja tilauksista päästään plussalle.