Tohle je dlouhodobý problém. Média tlačí na rychlé generování článků s nízkou, nebo vyloženě zápornou informační hodnotou. Hlavně, aby texty plnily dostatečný clickbait rate a pokud možno polarizovaly společnost.

Vágnera nehodnotím, nemám o týpkovi, kterej se živí pícháním modelek a závodním chytáním ryb, příliš vysoký mínění. Nebude to žádnej extra lumen. Nemluvě o tom, že dospět k jeho světonázoru v době trollích farem z Petrohradu není vůbec nic těžkýho. Slabší kusy to prostě časem přestanou rozlišovat a propadnou tím do spárů informační války.

Ale ti novináři, nebo lépe řečeno pisálci, by se mohli konečně chytit za nos. Poslední dobou na jejich vrub padá čím dál tím větší kritika. A je jedno, jestli totálně podělali informování veřejnosti během (!) tragédie na půdě FFUK nebo sdílením prázdné sdělení o probíhajícím pátrání policie v nejmenovaném pražském lesoparku bez jakéhokoliv kontextu.

Žurnalistika je mrtvá, ale kvůli všem. Kvůli nám, protože vyžadujeme informace (byť nekvalitní) okamžitě a kvůli médiím, které se nechaly zkorumpovat automatizovaným servírováním reklam. Tady je všechno špatně.