• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    5 months ago

    uidentificeret at 2024-03-27 10:43:06+00:00 ID: kws2246


    I Danmark er der cirka 2,8 mio husstande, det svarer til at hver husstand smider 84 kg mad ud om året, hvilket selvfølgelig stadig er alt for meget.

    Så er det jo godt at vi får videreført tænketanken om forebyggelse af Madspild og Fødevaretab ONE/THIRD, holder en innovationskonference, nedlægger en arbejdsgruppe om regulatoriske barrierer for reduktion af madspild, lancerer Danmark mod Madspild - en frivillig aftale for fødevarevirksomheder, støtter forskning til at analysere de miljømæssige konsekvenser ved konkrete virkemidler for reduktion af madspild, gennemgår historiske data og evt. fastsætter delmål for reduktion af madspild, laver et grønt udviklings- og demonstrationsprogram, kører en oplysnings- og adfærdskampagne om madspild, giver adgang til viden og værktøjer, støtter madspildsorganisationers transportudgifter, indgår i strategisk sektorsamarbejde, laver nabotjek i EU af fødevarelovgivning, deltager i den internationale koalition Champions 12.3 og sidst men ikke mindst indfører en national madspildsdag.

    Der er sgu jobs til en hel landsby. Hvis altså bare den landsby er venner med nogen i regeringspartierne eller har læst på et blødt akademisk studie og går og mangler noget at rive i for vores andres skattepenge.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      5 months ago

      mshanne at 2024-03-27 15:06:37+00:00 ID: kwt2ygp


      Men tallet er meningsløst, når det ikke taget højde for uundgåeligt spildt ved forarbejdning.