• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    5 months ago

    Fruggiefrunk at 2024-03-27 11:08:22+00:00 ID: kws4k2c


    Den månedlige leje er den leje du betaler for at bo der.

    A conto dækker over forbrug, det kan være vand/varme/el - du skal se nærmere hvad det dækker præcist. Du vil typisk få en opgørelse en gang hvert år for hvad du har brugt, hvad du har betalt og differencen skal de betale tilbage til dig eller dig til dem afhængigt af hvem der er i favør.

    Din totale månedlige leje bliver derfor leje + aconto

    Depositum er et depositum du betaler når du flytter ind som skal dække eventuelle skader på lejligheden når du flytter - dette vil du få (en portion) tilbage når der har været udflytningssyn.

    Forudbetalt husleje er en “garanti” til udlejer for at du ikke bare flytter uden at sige noget - den vil typisk blive brugt til at dække den sidste måned efter du er flyttet ud.

    Totalprisen for at flytte ind i denne lejlighed er 24.925 (Første måneds husleje + aconto + depositum + forudbetalt husleje = indflytningspris).

    Og så et generelt råd når du flytter i lejlighed - sørg for at dokumentere alle fejl og mangler, ridser i gulve, i vægge, manglende maling, beskadigede ting etc. når du flytter ind så du ikke hæfter for det når du flytter ud. Husk også du har krav på et indflytningssyn.