• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    5 months ago

    zyxaakrene at 2024-03-27 11:07:07+00:00 ID: kws4ih9


    • Månedlig leje: Hvad du skal betale per måned (Som du selv siger)
    • Aconto: Pris for vand og varme per måned
    • Depositum: Noget du betaler forud (Normalt er det 3x månedlig leje). Når du flytter ud igen kan/vil de penge blive brugt på at rengøre, male, reperare ting i lejligheden. Du får måske nogle af de penge tilbage igen.
    • Forudbetalt leje: Man betaler normalt altid sin leje 1 måned forud.
    • Indflytningspris: Sum af alt overstående.

    Dvs. du skal betale 24.925kr for at flytte ind. Og så 5.345kr per måned (Månedlig leje + Aconto)

    De første par måneder da jeg flyttede ud sørgede jeg for at lave et budget i form af at gemme alle bonner og se hvor meget jeg faktisk brugte om måneden.

    Det største problem var at få nok at spise. Jeg tor at jeg tabte mig nok 5kg den første periode, da jeg simpelthen spiste meget mindre, nu hvor jeg selv skulle stå for det.

    Og så fik jeg bare den normale udeboende SU.

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      5 months ago

      Defiant-Dig2487 at 2024-03-27 12:27:53+00:00 ID: kwsdsbv


      Kan supplere at en bolig der vil koste dig 5345 kr per måned er dyr. Rigtig dyr, også selvom du tager SU-lån! Man kan bo på kollegie til det halve, og deraf have råd til “kun” at være på SU. Der er selvfølgelig nogle positive og negative ting ved at bo på kollegie versus at have sin egen lejlighed, men det er sådan det er i starten for størstedelen af studerende tbh.

      Hvis du gerne vil op og have noget ala den bolig så vil jeg virkelig anbefale dig at finde et fritidsjob. Og det skal nærmest være fra dag 1, så du ikke trækker på opsparing og/eller skal låne af dine forældre eller lignende. Altså anything that makes you money, makes you happy, fordi ligesom zyxaakrene siger, så er det fandeme svært at balancere et madbudget til at starte med.