• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    5 months ago

    AsherTheDasher at 2024-03-27 11:08:49+00:00 ID: kws5hl8


    jeg boede på collegie i et år da jeg gik på gym, men bor hjemme nu selvom jeg er 24 (min far og lillebror har ikke råd til at bo her alene så jeg bliver her nok i det mindste til han er færdig med skole).

    ja, fu skal betale 50k som startgebyr

    forudbetalt husleje er et beløb man betaler når man flytter ind, som tæller for den måned smn flytter inds’ husleje. ofte er det de første 3 måneder så man ikke behøver tænke over det, og kan bruge tiden og pengene på nye møbler osv istedet, men kan se der det kun er for 1 måned - om det er for den samme måned du flytter ind eller næste måned ved jeg sku ikke, der må du ringe til bolig ejeren og spørge

    aconto er din vand/varme/el regning. du betaler et fast beløb hver måned, også hvis du har brugt for mindre end 450 så får du penge tilbage, men hvis du har brugt for mere end 450 så skylder du. dey bliver alt sammen udregnet hvert år (så vidt jeg ved)

    depositum er hvis der sku ske noget med lejligheden. flækket vindue, ødelagt gulv, yadda yadda. hvis du en dag vælger at flytte ud og lejligheden er i dårlig stand så tager de dit depositum. hvis lejligheden er i god stand så får du pengene tilbage. tænk på det som forsikring.

    jeg er ikke en ekspert btw, bedste at gøre er at ringe til udlejeren og spørge dem

    • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
      link
      fedilink
      dansk
      arrow-up
      1
      ·
      5 months ago

      Askefyr at 2024-03-27 12:00:32+00:00 ID: kwsacjj


      FYI: Forudbetalt husleje er mere eller mindre præcis det modsatte af det, du siger - det er husleje for de sidste x måneder, du bor der. Typisk flugter det med opsigelsesfristen. Har du f.eks to måneders forudbetalt husleje, skal du ikke betale husleje de sidste to måneder, du bor i lejligheden.

      • Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
        link
        fedilink
        dansk
        arrow-up
        1
        ·
        5 months ago

        Tuxhorn at 2024-03-27 16:51:29+00:00 ID: kwtm1zw


        Så kan det dog ske at du får et tilbud om en lejlighed med kort varsel, og ender med at tabe op til 2 måneders leje.