• Dannebot@leddit.danmark.partyOPMB
    link
    fedilink
    dansk
    arrow-up
    1
    ·
    5 months ago

    Alternative_Pear_538 at 2024-03-27 12:28:50+00:00 ID: kwsgi6v


    Hvad var jeres bankbudget da I besluttet jer for at flytte væk?

    Omkring 10.000. Det præcise beløb du har brug for kommer an på om du har meget at flytte (f.eks. skal der lejes en flyttevogn, skal der lejes en trailer, kan det ligge bag i en kammerats bil, eller kan du bare tage det under armene).

    Et godt udgangspunkt er at afsætte 5000 til flytning.

    Dernæst, hvilke ting har du og hvilke skal du købe. Du skal bruge noget at sove på, et bord, en stol, og en lille reol/kommode til tøj. Nogle af disse ting er måske indbygget i lejligheden, så tjek det før du køber.

    Du behøver ikke købe alt den første måned, hvis det er stramt med pengene. Du kan f.eks. godt overleve at sove på en madras på gulvet en måned, eller at have dine ting stående i kasser indtil du får en reol.

    Møbler kommer til at koste 5000-10.000 afhængigt af hvad du har og skal bruge. IKEA har billige ting for begyndere.

    Tjek også lokale genbrugsbutikker. Især køkkenting kan findes for ingen penge.

    Endeligt så regn med omkring 2000kr den første måned, på småting. Alt det som man skal bruge i en ny lejlighed. Karklude, toiletbørste, håndsæbe, affaldsposer, osv.

    Husk også at indtænke penge til bus/tog hvis du bor langt fra dit studiested.

    Det eneste du ikke skal, er at lytte til det segment som altid dukker op i disse tråde for at sige at du skal have 50.000-150.000 på kontoen før du overhovedet flytter. Det er slet ikke nødvendigt.