https://nos.nl/l/2527025

Een zwarte dag.

Een vriendelijke herinnering dat Fleur Agema, Faber, en Bosma, die allen discriminerende en nazi-sympathieke uitspraken hebben gedaan, nu officiële posten hebben.

Iedere Nederlander heeft de maatschappelijke plicht om weerstand te bieden aan een kabinet dat de individuele vrijheden, gelijkwaardigheid en broederschap nog verder uitholt dan de kabinetten sinds Wim Kom hebben gedaan.

De loyaliteit van de Nederlander ligt niet bij onderdrukking, maar bij vrijheid, zonder hypocrisie. Geen van deze partijen wordt daarin teruggevonden;

VVD: heeft de huizenmarkt nog verder gesloopt, en blies het kabinet op terwijl het er een uitstekende positie in had, alleen maar omdat de CU niet echtgenoot van echtgenoot wilde scheiden en de kinderen traumatiseren.

PVV: zegt dat immigranten kut zijn, terwijl Wilders zelf aan een illegale Israëlische kolonie in Palestijns gebied meewerkte, een Hongaar huwde, en zei dat alle moslims terroristen waren (zijn alle christenen en agnosten dat ook dan?). Stemt vrolijk mee met de VVD qua economisch beleid. (De SP had beter gewezen).

BBB: werkt samen met terroristische boeren die de deuren van normale politici inramden. Wil wel miljardensubsidies maar niets aan het klimaat doen, dat ze en haar aanhang zelf verwoest.

NSC: hypocriet. Zei eerst zich voor gelijke rechten uit te spreken van minderheden, en weigerde met PVV samen te werken. Werkt vervolgens samen met PVV en laat gelijke rechten als een baksteen vallen, puur voor giftige olie, staal en kolen.

Ik hoop dat die Nederlanders blij zijn, wetende dat ze moedwillig hun medeburger onderdrukken. Ik hoop vooral dat ze zich niet tegen hun eigen zere been stoten.

ONTHOUDT: DE VERANTWOORDELIJKHEID VAN ALLE ELLENDE LIGT BIJ NIEMAND ANDERS DAN WILDERS EN ZIJN BONDGENOTEN. Onthoudt dit voor de komende jaren.

Niet mijn gekozen premier, niet mijn gekozen kabinet.

  • kaarslicht@feddit.nl
    link
    fedilink
    Nederlands
    arrow-up
    12
    arrow-down
    1
    ·
    2 days ago

    Het is een derde historisch dieptepunt sinds Herfst vorig jaar. Eerst de verkiezings winst van PVV, daarna de 2e kamer die met een meerderheid PVV-er Martin Bosma tot 2e kamer voorzitter kiest. En nu het aantreden van kabinet Schoof 1.

    Er zijn echter nog meer grote problemen. Met dit nieuwe kabinet wordt radicaal-rechts op de wereld kaart nog meer genormalizeerd en dat is geen goede ontwikkeling. Naast Nederland in Europa wordt het vuur opgestookt in Hongarije, Slowakije, Kroatie, Finland, (En in Polen is het nog een beetje aan het nasmeulen), Italie, Oostenrijk en mogelijk na aanstaande Zondag ook in Frankrijk. Een nog groter probleem is Project 2025 en Donald Trump in de VS. Het is onvoorstelbaar wat er momenteel in de Verenigde Staten allemaal gaande is (Denk aan de Supreme Court uitspraak deze week over Trump), en hoe media hier vrij kritiekloos mee om gaan. Als Trump in November weer president wordt dan kan het helemaal verkeerd gaan en niet alleen in de VS.

    Wat Nederland betreft, dit artikel vond ik interessant om te lezen. Het laat de worsteling zien van NSC : https://web.archive.org/web/20240629143244/https://www.volkskrant.nl/politiek/hoe-nsc-alsnog-in-een-kabinet-met-de-pvv-belandde-als-pieter-zijn-hart-volgt-zit-hij-in-de-oppositie~b0505107/

    Hier een stuk tekst van het interview met Omtzigt :

    Het is volgens hem oneerlijk dat er juist in deze hectische tijd kritische mediaberichten over hem verschijnen: ‘En als je dan een klein foutje maakt, zoals een appje sturen naar Ronald (informateur Plasterk, red.) in plaats van een brief, dan gaan ze allemaal op me inhakken. Natuurlijk was het beter geweest als ik een brief had geschreven, maar kom op. Er zijn weekenden dat ik explodeer. Zo uitgeput ben ik.’

    Hij wijst, nogmaals, op de grote rechtsstatelijke verschillen tussen zijn partij en de PVV. ‘Ik krijg appjes van mensen of ik de rechtsstaat wil redden’, zegt Omtzigt. Zelf is hij ook bezorgd: ‘Wilders wil verplichte minimumstraffen invoeren! Dat kan gewoon niet! Op het blokkeren van een weg staat bijvoorbeeld vijf jaar cel. Moeten dan al die boeren en activisten van Extinction Rebellion vijf jaar de cel in? Daarmee moet ik dealen. Het is totaal debiel. Wat wil je nou, Geert?’

    Het is Omtzigt ‘onder de huid gaan zitten’, vertelt hij. ’Dit alles gebeurt tegelijkertijd met (de berichten over het aan de laars lappen van de rechtsstaat door de Hongaarse premier, red.) Orbán. En wie wordt er nu als onfatsoenlijk weggezet in de pers? Ik. Dit is niet meer te trekken.’

    • Taalnazi@lemmy.worldOP
      link
      fedilink
      Nederlands
      arrow-up
      3
      arrow-down
      1
      ·
      edit-2
      2 days ago

      Nou, hij is inderdaad onfatsoenlijk bezig doordat hij gewoonweg met hun in zee ging. En doordat hij verkiezingsbeloften maakte, terwijl hij die niet kon verwezenlijken. Hij had ook gewoon voet bij stuk kunnen houden, en met GL/PvdA, D66 en CDA samen kunnen werken, met VVD als gedoogpartner. Ook zei de partij van tevoren (hetzij in maar één zin) zich uit te spreken vóór lhbti-rechten, terwijl ze vervolgens later bij de wet tot vereenvoudiging van geslachtsregistratie, die de bureaucratie zou hebben verminderd, juist afkeurend opstelde.

      Heeft Omtzigt juist gehandeld door met de grootste partij te spreken? Zeker. Maar als die partij de rechtsstaat constant ondermijnt, en samenspant met Rusland, dan vrees ik dat het bij spreken moet worden gelaten. Want luister naar de woorden: “Heb uw naaste lief”. Worden zij wel nog nageleefd, als die naaste gediscrimineerd wordt?

      Natuurlijk, het grotere gevaar is extreemrechts zelf. Maar dat betekent niet dat alleen extreemrechts het probleem is: het probleem is dat het zo invloedrijk kan worden, juist door deze samenwerkingen. Vergeet niet dat huisjesmelkers als Van Haga en Russische collaborateurs (alsmede koloniale onderdrukkers) als Wilders hier vrolijk aan mee helpen. Extreemrechts schreeuwt moord en brand, maar is de aanstichter van het probleem zelf.

      Dit terwijl rechtse partijen als de VVD extreemrechts helpen door juist zelf links de schuld te geven (terwijl links juist in weinig kabinetten een leidende rol had), en niets te doen aan de huizenmarkt of hun eigen corruptie. Om maar te zwijgen van het verhinderen en uitstellen van klimaatmaatregelen door het CDA, waardoor de boeren juist later nog meer de dupe werden, en boos werden.

      De BBB werd zo groot doordat het CDA niet vroeg genoeg aan de bel trok en gepaste maatregelen nam.

      De VVD kromp zo doordat Yesilgöz en Rutte uit eigenbelang het kabinet lieten opblazen. Dit omdat de één gezinnen liever scheidt en daarmee kapotmaakt (en onconstructief spreekt) dan een spreiding te doorvoeren ; en de ander wilde een nieuwe baan en vergat daarbij alles, en loog doelbewust over of hij van de affaire wist.

      De PVV groeide zo doordat de huizennood groeide en pensioenen zo krompen, en ze de media naar de hand zetten, terwijl de media als gevolg van een krimpend publiek ook lagere kwaliteitscontrole heeft, waardoor negatieve stereotypen vaker belicht werden. En zo de immigrant de zondebok werd en verder gediscrimineerd (waardoor een vicieuze cirkel kwam), terwijl deze juist nodig is om de vergrijzing op te vangen.

      Kinderbijslag verhogen, miljonairs en miljardairs daadwerkelijk belasten (zonder dat ze deze kunnen ontduiken), de oudere iets meer ontzien, en de jongere écht betaald (dwz., de staat betaalt) laten studeren, de gevestigde media een bundel geld geven die ze in een onafhankelijk fonds kunnen stoppen (op voorwaarde dat de financiëring naar kwaliteitscontrole gaat), immigratieëisen aanscherpen zonder haatzaaierij zijn samen een oplossing.

      En laat nou geen van die partijen zich daar billijk tegenover stellen.