Jeg skal ikke dømme noen for det de stemmer, spesielt i et lokalvalg hvor jeg vet at partiene lokalt ikke nødvendigvis er representative for partiene nasjonalt. Men det noe som oppriktig forundrer meg når jeg ser valgresultatet: I noen kommuner er det over 40 % av velgerne som stemmer på FRP. Jeg lurer veldig på hva det er som trekker så mange velgere til FRP i de kommunene? Hvilke saker er det? Det er stort sett kommuner som ikke ser så mye til innvandring, lavere skatt er en sak Høyre også pleier å trekke velgere på, og utbygging av vei / bilpolitikk pleier SP å trekke velgere på. Hvorfor velger så enormt mange å stemme FRP noen steder?

  • Leif@mas.to
    link
    fedilink
    arrow-up
    4
    ·
    10 months ago

    @CapeWearingAeroplane Lokalvalg er ofte ekstremt personavhengige. Jf Vidar Kleppe i Kristiansand som gikk ut av Norgesdemokratene, lagde Kleppelisten og fikk nesten alle velgerne sine med seg over.

    • CapeWearingAeroplane@sopuli.xyzOP
      link
      fedilink
      arrow-up
      2
      ·
      10 months ago

      Joda, jeg er med på det, men jeg skulle gjerne likt å ha et mer konkret svar, gjerne fra noen som faktisk stemmer på noen som på nasjonalt nivå regnes som et typisk “nisjeparti” eller “protestparti”.