Ahoj všem!

Nedávno jsem řešil problém týkající se přílišné roztříštěnosti kyberpunkové komunity. Nevyhovovala mi žádná dostupná platforma. Na Facebooku v kyberpunkových skupinách frčí zejména obrázky nebo Cyberpunk 2077 a téměř žádná z dostupných skupin neplní funkci komunitního charakteru v pravém slova smyslu. Twitter je v tomto ohledu prakticky mrtvá platforma. Tuzemská komunita čítá pár lidí, kteří mezi sebou v lepším případě nekomunikují. Menší fóra a projekty raději vynechávám, nikdy na nich nebyla možnost tvořit komunitní obsah s jednoduchou registrací.

A proto mě napadla myšlenka takovou komunitu založit. Technologie naštěstí pokročily a dovolují jednoduše spustit nové projekty v řádech několika hodin. A tak vznikl komunitní server kyberpunk.social na kterém se právě nacházíte.

Filozofií našeho serveru je poskytovat svobodný prostor. Aby to bylo možné, klademe důraz na anonymitu našich uživatelů. Chceme, aby si tu byli všichni rovni, takže z toho důvodu doporučujeme vyplnit profil tak, aby nebylo možné si jej jednoduše spojit se skutečnou osobou. Vzhledem k širokému objemu témat, které můžou být při nejmenším v šedé zóně je to dobrý nápad. Vracíme se tím také ke kořenům kyberprostoru v jeho původním smyslu.

Vřele doporučujeme komunitu Oznámení sledovat, protože v ní budeme posílat upozornění týkající se instance kyberpunk.social a dění okolo našich projektů. Určitě ještě nějaké v průběhu života instance upečeme.

Admin